Silicone Soul – Silicone Soul

Silicone Soul – Silicone Soul

Soma, 2009

C

A Craig Morrison és Graeme Reedie alkotta Silicone Soul talán elsőként helyezte fel Glasgow-t a house világtérképére a kilencvenes évek végén, utána pedig a Soma kiadóval karöltve létrehozták az egyik legizgalmasabb és legszínvonalasabb techno iskolát, minek köszönhetően évről évre ismerhet meg a világ régi és új tehetségeket egyaránt (az előbbire jó példa a Black Dog, az utóbbira pedig Octogen). Esetleg az sem óriási túlzás, hogy a duó 2005-ös lemeze, a Staring Into Space ott van az évtized legjobb house kiadványai közt, ezért pedig még annak tudatában is izgalomba lehet jönni egy új Silicone Soul album hírének a hallatától, hogy a 2006-os Save Our Souls igazából minden volt, csak hallgatható nem.

Tulajdonképpen mind a mai napig érthetetlen, hogy a Staring Into Space utáni ötlettelenség minek tudható be, és elég rossz hallani, hogy Morrisonék még 2009-ben sem tudtak kilábalni a rossz szériájukból. Sajnos az új nagylemez sem valami szívet dobogtató, friss munka, hanem zömmel pont ugyanaz az elképzelés nélküli house-gyűjtemény, amit három évvel ezelőtt játszottak be (és komolyan, miért pont a negyedik albumot kellett saját magukról elnevezni?). Vagyis: van körülbelül egy jó felvétel, még pedig a legelső – annál szomorúbb viszont a témája, ugyanis az egyik rajongójuk halála ihlette –, a többiről meg még az sem mondható el, hogy legalább a középszerűség határát súrolnák.

A Call Of The Dubot és a Season Of Weirdet lehet még esetleg kiemelni: ez a két szám nyomaiban felmutat még valamit abból a Silicone Soulból, ami nem is olyan régen jelentős fogalomnak számított house-körökben. Úgy tűnik azonban, hogy a duó már nem tud megújulni: vagy nem tudják egymást komolyan venni a stúdióban, vagy egyszerűen semmi olyan nem történik velük, ami valami kiemelkedő megírására inspirálná őket. Ennek a legnagyobb vesztesei pedig mi vagyunk: a Silicone Soul az év egyik komoly csalódása.

Reklámok
Silicone Soul – Silicone Soul

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s