Várható Ninja Tune és Big Dada kiadványok

A héten nyilvánosságra hozta a Ninja Tune a nyári/kora őszi megjelenési tervét mind az anyakiadóra, és mind az alternatív hiphop vonalon mozgó Big Dadára és a – kísérleti rocklemezei miatt gyorsan nagy reputációnak örvendő – Counterre vonatkozólag.

 

A Ninja Tune-t illetően kevésbé lesz mozgalmas a nyár, a label érezhetően az utolsó negyedévre tartogatja a fontosabb megjelenéseit (bár ezek egyelőre az új Bonobo albumot leszámítva ismeretlenek, úgyhogy simán lehet, hogy rossz irányba találgatunk). E hónap végén várható Mr. Scruff Keep It Unreal című albumának a tizedik évfordulója alkalmából megjelenő újrakiadása egy második lemezzel, amin számos olyan felvétel lesz található, ami a tíz évvel ezelőtti stúdió sessionök során készült, de sosem látott napvilágot. Úgy tűnik, hogy Mr. Scruff rajongótábora még a tavalyi, szerintünk borzalmasra sikerült albuma ellenére is elég nagy az ilyen reissue-k kiadásához, de minket ez már különösebben nem hoz lázba. Engem, személy szerint, annál jobban foglalkoztat viszont a szeptember elején érkező King Cannibal debütalbum, ami a beszédes Let The Night Roar címet kapta. Az agresszív, sötét dubstepjeiről elhíresült fiatal producer Aragami Style című 12″-ese óriási darab, ezért remélem, hogy a nagylemez sem vall majd szégyent. Legjobb tudomásunk szerint ennyi a Ninja Tune a következő négy hónapban, s bár lesz még júliusban egy DJ Food EP, de az már régóta fent van az interneten, és egyáltalán nem nagy durranás.

Big Dada fronton jóval több történésről lehet beszámolni. Pár napja kapható már Speech Debelle bemutatkozó albuma, a Speech Therapy, ami egy rettentő izgalmas megjelenésnek tűnik. A huszonötéves, dél-londoni énekesnő nagy élettapasztalatról árulkodó dalszövegei, Lotek Ausztráliában írt absztrakt hiphop/rnb alapjai, illetve a gyakran hallható akusztikus gitár, és olyan mellékszereplők, mint Roots Manuva, Micachu és Dread Keys igencsak felkeltették az érdeklődésünket. E mellett már csak két hónapot kell várni Juice Aleem szerzői albumára (az évtized elején sokat rappelt az Evil Nine-nak, Adam Freelandnek, a Coldcutnak és a Hexstaticnak), aki egy meglehetősen karcos összeállítást ígér, és rá nem sokkal később érkezik a tavalyi Roots Manuva kiadványnak a remixelt változata rengeteg dubbal, és Wrongtom állandó közreműködésével. S van még ennél is jobb hírünk: szeptember elején hét év hallgatás után új albummal jelentkezik a legendás Antipop Consortium, akik lényegében ennek az alternatív hiphop vonalnak a megalapozói voltak. A Los Angeles-i társulat legutoljára a Warpon jelentkezett albummal, azóta sokan azt hitték, hogy megszűntek, de az utóbbi pár év az egyre erősödő koncertnaptárral egyértelművé tette, hogy készül valami. Októberben pedig, szintén vagy tíz év kihagyással lesz új Thavius Beck lemez is.

A Counter Records sem pihen, augusztus 24-én érkezik a második Cougar LP, Patriot címmel. A Thundersnow/Rhinelander EP alapján instrumentális, kissé posztrockos munkára kell számítani, amiből bármi lehet (az egyik szám kevésbé jó, a másik annál inkább). S ugyan egyelőre még nincs infónk róla, de egyre biztosabb tűnik, hogy még idén kijön a második Heavy album! 2007 egyik legnagyobb meglepetése volt a kisvárosi garage punk társulat bemutatkozó albuma, ezért az elvárásaink nagyok. A kiadó oldaláról letölthető már az első single, amit nemsokára követ már egy hivatalos második, majd valamikor jön a House That Dirt Built album is. Talán ezt várom legjobban a kiadótól idén.

Reklámok
Várható Ninja Tune és Big Dada kiadványok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s