Hírek

A héten tudomásunkra jutott és számunkra izgalmas hírekből mazsolázunk most.

15 Years Of Om Records címmel jelenik meg egy limitált, kétlemezes válogatás az Om kiadónál, amivel fennállásának tizenötödik születésnapját ünnepli a San Franciscói cég. Noha most már nincs akkora presztízsértéke a kiadónak, mint mondjuk nyolc-tíz évvel ezelőtt, de ettől független mindig nagy öröm látni, hogy egy újabb nagynevű label is megérte a tizenötöt. A kiadvány számlistája szerint az első lemez fókuszál az Om-hangzás klubosabb oldalára, a másodikon pedig jó kis koktélozós downtempók lesznek hallhatóak. Óriási meglepetésre egészen nagy nevek munkái is felkerültek a válogatásra, így többek közt belefuthatunk a jazzanovás Sygaire-be, Crazy P-be, a Spirit Catcherbe és Radio Slave-be is a táncolósabb számok lemezén, míg a másikon Atjazz, Charles Webster és Christian Pommer képviselteti magát sok más szerző közt (ráadásul minden zene exkluzív!). Egy hallgatást biztosan megérdemel majd a kiadvány tőlünk, és ki tudja, hátha felelevenít valamit nyolc évvel ezelőttről.

S, ha már egy válogatással kezdtük, akkor egy újabbal folytatjuk: a nemrég feltámadt R & S kiadó újabb megjelenéssel köszönt be szeptember közepén! Ezúttal a kevésbé agresszív zenéiről ismert Apollo sublabelüket porolták le egy gyűjtemény erejéig, amit a kiadót alapító Renaat Vandepapellere állított össze. Sajnos csak egy lemezen fog elterülni az Apollo – Past, Present, Future című gyűjtemény, de a számlistája annál varázslatosabb. Találhatunk felvételeket a Pinbacktől, Locusttól, Biosphere-től, Aphex Twintől, a Golden Girlstől és az Underworldtől, illetve bemutatkoznak a kiadó új felfedezettjei is Paul White és Bullion személyében. Az ugyan tagadhatatlan tény, hogy kissé csalódtunk az Optimo tavaszi In Order To Edit mixében, de ez a válogatás hiba nélkülinek tűnik – reménykedjünk, hogy most már hamarosan teljes gőzzel fog menetelni ismét az R & S, és emlékezteti majd az embereket arra, hogy a rave-korszakban miért belgának volt lenni a legjobb.

Új albummal jelentkezik a svéd Information kiadó is, ami eddig a Studio és D.Lissvik otthonául szolgált. Augusztus 24-ével egy új párossal bővül majd a portfólió, elkészült ugyanis a Fontan (Jesper Jarold és Johan Melin) bemutatkozó lemeze, a Winterhwila. A tavaly kislemezen már megjelent Early Morning óriási sikert aratott a baleárikus diszkó és dub szerelmeseinek körében, úgyhogy ők bizonyára nagyon örülnek annak, hogy nemsokára egy egész albumnyit kapnak ebből a csodálatos hangzásból. Érdekesség, hogy az egész albumot Jarold nagyanyjának a fészerében vette fel a duó, mert a stúdiójukban minden tönkrement, ezért új hely után kellett nézniük. A nyolcszámos album a sajtóanyag jellemzése szerint tempójában a Cant és a Happy Mondayst idézi majd fel baleárikus környezetben, légies vokálokkal és gitárokkal, na meg sötét pszichedéliákkal. Mi már nagyon várjuk.

A napokban jelent meg Stephen Wilkinson aka Bibio Ambivalence Avenue albuma a Warp kiadónál, és ennek alkalmából az amerikai szerző virtuális faültetésre invitál mindenkit. A látogatók megtervezhetik és díszíthetik a fájukat, a háttérbe pedig a szerző zenéiből válogathatnak csodálatos zenéket, de még az időjárást is befolyásolhatják. Ha pedig minden kész, akkor bárki megcsodálhatja a hippi fát, és Facebookon szét is lehet küldeni a barátainknak.

Végül pedig: a Ninja Tune kiadó összebarkácsolt pár eFlyert a mostani és nemsokára megjelenő albumaihoz, amiken exkluzív felvételeket hallgathatunk végig (legalább kettőt minden linken), az első kettőhöz pedig még videóklip is készült:

Speech Debelle – Better Days
Fink – Sort of Revolution
DJ Food – One Man’s World Is Another Man’s Weird
Grasscut – Highdown
King Cannibal – So… Embrace The Minimum
The Heavy – Sixteen
Ape School – Wail To God

Reklámok
Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s