M.A.N.D.Y. – Get Physical 7th Anniversary Compilation

M.A.N.D.Y.

Get Physical 7th Anniversary Compilation

(Get Physical; 2009)

Értékelés: 7,2

 

 

 

A kiadói katalógust népszerűsítő mixlemezek többnyire marha unalmasak. Nagyon kevés olyan label van, ami éveken át képes stabil szinten tartani a megjelenéseit, de sokszor még az ezeknél összeállított szettek sem kötik le az embert, mert ilyen esetben meg az valószínűsíthető, hogy a felvételek zömét kívülről – unalomig – ismerjük. Szóval ez tényleg az a fajta mixtípus, amit épeszű ember nem erőltetne, ám ezzel szemben mégis sok kiadó bevállalja, remélve, hogy népszerűsíteni tudják a kiadványaikat. Baromi kiváncsi vagyok, hogy az ilyen – általában érdektelen, rossz, unalmas stb. – válogatásokból mennyit lehet eladni, mert minden évben legalább egy tucat társulat rááldozza a büdzséje egy részét – ráadásul én egyáltalán nem emlékszem olyanra, hogy ezekből csak egy is valamelyik népszerűbb portál chartján landolt volna. S persze íme a várható fordulat: most egy ellenpéldáról fogok beszélni, ami ugyan messze van a tökéletességtől, de egészen jól el lehet vele lenni.

A Get Physical a földalatti ködből lassan óriássá növi ki magát a minimal/tech színtéren. Persze ehhez kellett, hogy a !K7 csoport részévé váljanak, de ezen kívül is segítette a népszerűvé válást a Booka Shade, ugyanis a duó két rendkívül jó érzékkel megáldott marketingest is takar egyben, akik olyan szinten menedzselik a saját és kiadójuk megjelenéseit, hogy olykor még szó szerint a szarból is jelentős eladást tudnak produkálni. Persze ezzel nem arra akarok kilyukadni, hogy a Get Physical egy rossz kiadó lenne: a zenéik túlnyomó része tényleg jó, de én személy szerint most már hosszú ideje hiányolom azt az innovációt és előremutatást, amivel 2005-2006 környékén ki tudtak törni. Nos, ezt a 7th Anniversary Compilationtől sem kaptam meg, de a mix emlékeztet arra, hogy miért fektettem bizalmat anno a társulatba. Az elmúlt négy év legjobb felvételei vannak összemixelve hetven percbe, és az összhatás annyira jó, hogy végig lehet hallgatni az egészet többször is. Persze nyilván a Fuckpony, Booka Shade, Damian Lazarus és a M.A.N.D.Y. felvételek a legemlékezetesebbek és legismertebbek, de van a szettben nem kevés olyan pillanat is, amit már jócskán elfelejtettem, vagy elsiklottam felettük az évek során (pl.: Jona – Take Five, Siopis – Penny From The Lane stb.). A kedvencem viszont még mindig a Free To Ask Matthew Deartől; jó választás volt ezzel zárni a lemezt, ami így nem csak egy vállalható kiadói portfólió, de egyben a M.A.N.D.Y. elfogadható bocsánatkérése is a tavalyi csapnivaló Fabric 38 után.

Reklámok
M.A.N.D.Y. – Get Physical 7th Anniversary Compilation

M.A.N.D.Y. – Get Physical 7th Anniversary Compilation” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szkítör szerint:

    “tavalyi csapnivaló Fabric 38 után”, hú hát ezért a subbán járna egy faszkorbács, tudom hogy nem a kedvenced az az album, de szerintem teljesen rendben van, nálam azt követően max a metro area meg a vonstroke közelítette meg azt a mixet a Fabricnál, faszán egybe van rakva az egész és annyira természetesen dobálják egymásra a jobbnál jobb számokat hogy egy perc üresjárat sincs, bár lehet ebben is azt zavart téged hogy egy technikailag tökéletes mix (igaz sok a zsizsegős sistergős cirmpelős zene,de a legjobbat hozták ki belőle)

  2. Szkítör szerint:

    hát ez elég vérszegény mix lett, 2-3 jobb részt leszámítva nem sok minden érdemleges van benne, az utolsó harmada érdekesebb valamennyire de az is csak mérsékelten. Van rajta vagy 6-7 tényleg ütős zene de a többi elég érdektelen……

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s