Hercules & Love Affair – Sidetracked

Hercules & Love Affair

Sidetracked

(Renaissance; 2009)

Értékelés: 7,6

 

 

 

A Hercules & Love Affair debütáló albuma a legjobb dolog, ami a poppal történhetett – írta tavaly Nash, a kultblog egyik zsurnalisztája. A kijelentéssel minden bizonnyal sokan vitatkoznának, de tagadhatatlan tény, hogy Andy Butler és a modern pop egyik kulcsszereplőjének számító Anthony Hegarty kollaborációs albuma 2008-ban lenyűgőzte a szakírók nagyrészét. A lemez mindenhol ott volt az év végi listákon, az pedig szintén jelzésértékű, hogy a Pitchforkon a Blind című felvétel, az angol Mixmagben pedig ennek a Frankie Knuckles remixe lett az év legjobb nótája.

Mindazonáltal fel kell tenni a kérdést: hogy jutott eszébe a legendás progresszív house kiadó, a Renaissance fejeseinek, hogy a diszkó felé nyissanak, és új mixsorozatuk első epizódjának elkészítését az e szempontból zöldfülű Andy Butlerre bízzák? Bevallom, elképzelésem sincs. A patinás kiadó eddig mindig biztosra ment, most azoban egy olyan emberre szavaztak, akinek semmilyen tapasztalata nincs egy mixalbum összeállításában. De bárhogyis: tegyük félre az előítéleteinket és örüljünk, mert a Hercules & Love Affair szellemi atyjának kiválasztása bizony jó ötletnek bizonyult.

Manapság, amikor az italo diszkó a sokadvirágzását éli, és olyan labelek teszik le voksukat a műfaj mellett, mint a Ministry Of Sound és az Azuli, kétféleképpen sülhet el egy ilyen kezdeményezés. Lehet a mix slágeres, mint DJ Hell Ellboy című lemeze, és lehet underground, mint Morgan Geist Unclassicse. Mr. Hercules mixe inkább az utóbbira hajaz, és ez nem meglepő, hiszen valószínűleg olyan lemezgyűjteménye van otthon, ami miatt nem kellett az agyonjászott diszkózenékhez ragaszkodnia, hanem elfeledett klasszikusokat (Westbam) vegyíthetett oldskool house nótákkal (Todd Terry, Rhythm Masters), és ezeket spékelte meg néhány meglepetésként ható szerző muzsikáival (pl.: Daniel Wang). A számtalan műfaj ellenére Andy Butler parádésan rakta össze a nótákat, a mix végig pörög, három percenként jön egy új szám, és még a váltások sem hagynak kívánnivalót maguk után. Csupán egyetlen problémám van a szettel: nincsenek csúcspontjai. Bár a muzsikák kiválóak, – és annak ellenére, hogy Andy Butler nem egy igazi DJ, még a felépítése is rendben van – a mix egyszerűen nem tud kiteljesedni. Valahol persze érthető, hogy Butler nem sablonzenéket akart beválogatni, de mégis úgy érzem, hogy egy-két mindenki által jól ismert, igazi sláger talán nem ártott volna a mixnek.

Reklámok
Hercules & Love Affair – Sidetracked

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s