Dixon – Temporary Secretary

Dixon

Temporary Secretary

(Innervisions; 2009)

Értékelés: 5,9

 

 

 

A berlini Innervisions label a globális elektronikus zenei élet egyik legkülönlegesebb színfoltja. Jelentettek már meg ambient válogatást (Muting The Noise), novemberben piacra dobják a német technóbibliának számító Tobias Rapp könyv, a Lost & Sound – Berlin, Techno, Easyjetrave angol fordítását, és ha ez még nem lenne elég, Dixon, Ame és Henrik Schwarz aláfestőzenét ír a legendás német rendező Fritz Lang egyik filmjéhez, melyet majd a jövő évi Time Warpon mutatnak be élőben. A számtalan nagyszabású projekt mellett egy mixalbum kiadása szinte jelentéktelen dolognak tűnhetne, ha azt nem pont a labelfőnök,a világ egyik legjobb deep house lemezlovasának tartott Dixon jegyezné.

Steffen Berkhahn mindig is híres volt kitűnő ízléséről és szelekciós képességéről, ráadásul azon kevés dj közé tartozik, akinek még az élő szettjei is élményszámba mennek. Sőt: sajnos lassan kénytelenek vagyunk azt mondani, hogy kiadatlan (Innervisions 2005-2008, RA Podcast) és live mixei sokkal meggyőzőbbek, mint a hivatalos mixalbumai (Body Language, Temporary Secretary). Számomra már az első két felvétel közötti hangulati különbség ellenszenves. Fogalmam sincs, hogy egy szívet melengető baleári indítás után mi szükség van Karin Andersson rideg hangjára, ezen azonban még könnyedén túl lehet lépni, ugyanis a mix első felében Dixon a dallamosabbnál dallamosabb deep és epikus house nótákat pörget, melyek kellemesen ellazítanak minket. Az egyetlen probléma, hogy gyakorlatilag más sem történik. Kicsit olyan a mix, mintha soha nem akarna elkezdődni. Hiába Code 718 Equinoxának Henik Schwarz remixe és Ame Setsája, mire a mix elérné csúcspontját, gyakorlatilag vége is.

Mind a mai napig nem tudtam eldönteni, hogy mindössze tizenhat percnyi zene hiányzik a kiadványról (a mix ugyanis hatvannégy perces), vagy egy komplett második lemez, azonban egy biztos: a Temporary Secretary így egy teljesen aránytalan és céltalan tucatmix. Félreértés ne essék, a nóták minőségével semmi baj és még Thom Yorke sem nyávog bele a szett közepébe, mint tette azt a Body Language-en, ám az album többszöri hallgatás után is csak egy óriási üresjárat.

Reklámok
Dixon – Temporary Secretary

Dixon – Temporary Secretary” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. gyurmapok szerint:

    Dixonnak tenyleg jobbak a live mixei, bar ezt meg nem hallottam. Attol a filmzenetol viszont elore felek, ennek a bandanak a kozos munkajabol sok jo meg nem sult ki.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s