69 – The Legendary Adventures Of A Filter King

69

The Legendary Adventures Of A Filter King

(Planet E; 2009)

Értékelés: 4,7

 

 

 

Az utóbbi években nyújtott kiváló produceri munkák és remixek eredményeként Carl Craig meglehetősen keresett ember lett a detroiti birodalomból, ezért várható volt, hogy idővel ismét érdeklődés lesz a szóló munkáira is. Ennek egyik ékes bizonyítéka volt tavaly a Sessions című gyűjtemény, ami Craig legjobb pillanatait gyűjtötte össze két lemezen, és tulajdonképpen mind a mai napig az egyik legkomolyabb összeállítás a Detroit technót keresőknek. Gondolom hasonló volt a cél a 69 alteregón írt és most összegyűjtött zenékkel is: felidézni az 1990-es évek elejei Detroitot, és hogy milyen techno létezett még akkoriban az Underground Resistance-on kívül.

Mindazonáltal nehéz áradozni bármiről is, mert a Legendary Adventures Of A Filter King meg sem közelíti azt a minőségi színvonalat, amit a Sessions. Ne legyünk elfogultak: a 69 messze nem Carl Craig legjobb projektje, nem e munkanév alatt írta a legjobb zenéit. Persze azért itt van a Desire meg a Rushed, és szerencsére felfedezhető még pár, kevésbé ismert szám, amiért érdemes egyszer-kétszer végigmenni a több mint két órás összeállításon (pl.: Ladies & Gentlemen, Microlovr, vagy az If Mojo Was A.M. exkluzív hosszú változata), de a többi tizennégy felvétel zöme nem hogy idejétmúlt, de még csak nem is jó. Egyszerű parasztbasszok, üres drumtrackek és karakter nélküli technók halmaza sajnos a Legendary Adventures Of A Filter King, ami mondjuk tényleg csak az igazi rajongók miatt jelent meg (öt bakeliten, ötszáz példányban), vagyis nem volt semmi felhajtás körülötte, de nem hiszem, hogy egyedül vagyok azzal a véleménnyel, hogy Craignek ennél tucatnyi jobb zenéje van, amit szintén ki kéne már adni egy ideje. Például nagyon kéne már egy újramasterelt DJ Kicks.

Reklámok
69 – The Legendary Adventures Of A Filter King

69 – The Legendary Adventures Of A Filter King” bejegyzéshez ozzászólás

 1. gyurmapok szerint:

  Bar en ennel jobbra ertekelem az albumot (max 1-2 ponttal egyebkent), de mar megbeszeltuk ezt, hogy elegge elfogult vagyok. :D
  Viszont az utolso sorokkal teljes mertekben egyetertek.

 2. cutoff szerint:

  azért a 95-ös, szintén 69 néven kiadott albuma (the sound of music) minden csak nem paraszt. bátran merem ajánlani.

  nekem mondjuk pont a sessions nem tetszett. szerintem az az anyag már egy felkapott, jól fizetett producert, remixert mutat be, pont ezért nem feltétlenül a legizgalmasabb munkái találhatók rajta.

 3. Jordan szerint:

  Sebo K 8,3, Craig meg 4,7 ???

  Én nagyon örülök ennek a gyűjteménynek, ma is már harmadszorra hallgatom.
  Ez nem egyszerű parasztbasszus, ez történelem !!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s