Jövő évi Strut megjelenések

Idén sem vett vissza a tempóból a Strut: retrospektív válogatásból ugyan egy kicsivel kevesebb volt és nem mindig olyan színvonalon, mint tavaly, de az Inspiration Information-sorozat kárpótolt mindenért, különösen Mulatu Astatke és a Heliocentrics darabja. Azt még egyelőre nem tudjuk, hogy jövőre kikkel folytatódik ez a széria, azonban február első napján rögtön két válogatással kezdi meg a kiadó 2010-et, ráadásul nem is akármilyenekkel.

Egyrészt folytatják az 1970-es évek New Yorki diszkó/punk korszakának a felfedezését egy különleges, kizárólag Bob Blank munkáira fókuszáló összeállítással. A Blank Generation: The Blank Tapes 1971-1985 címmel megjelenő kiadvány a legendás producer legjobb munkáit gyűjti össze, amik jelentősen meghatározták az irányzat alakulását és nagy hatással voltak a később érkező művészekre is. A korongra felkerülő tizenhárom felvételt olyan előadóktól hallhatjuk, mint a Sun Ra, Fonda Rae, az Aural Exciters, a Bumblebee Unlimited, Milton Hamilton, vagy Gladys Knight.

E mellett folytatódik az afrikai funk/jazz hangzás kutatása is egy vadonatúj, háromrészesre tervezet sorozattal! A Next Stop… Soweto című gyűjtemény első része a dél-afrikai township jive hangzást helyezi középpontba, a szelekciót több évnyi kutatás után Duncan Brooker és Francis Gooding állította össze. A Strut ezzel és a másik két résszel igyekszik ráhangolni a hallgatóit a labdarúgó világbajnokságra, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy a trilógia összes darabja megjelenik még a nyárig. A második rész állítólag tavasszal jön ki és a helyi soul/funk/r&b szcénát mutatja be, míg a nyáron érkező zárásban jazz felvételeket találhatunk majd.

Reklámok
Jövő évi Strut megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s