Mlle Caro & Franck Garcia – Left

Mlle Caro & Franck Garcia

Left

(Buzzin’ Fly; 2010)

Értékelés: 4,7

 

 

 

Az elmúlt évtizedben gyökeresen átalakult az elektronikus tánczenei kultúra Angliában: a UK bass térhódítása immáron meghatározó mértékű, de a progresszív/house irányzatok háttérbe szorulása is figyelemre méltó, miközben egyre több a techno parti, ráadásul, ha ennél szélesebb vásznon akarjuk nézni a dolgokat, akkor megkerülhetetlen bevenni a rock különböző független és elektronikusabb irányvonalait is. Ezzel szemben Ben Watt Buzzin’ Fly kiadója nem sokat haladt a korral, továbbra is kitart a kilencvenes évek klasszikussá vált értékei, szokásai mellett, és van is valami becsülendő abban, ahogy az egykori Everything But The Girl kreatív elméje próbálja életben tartani azt a hangzást és légkört, amit tizenöt évvel ezelőtt alternatívnak hívtak, és gyakorlatilag a háttérzenéje volt minden értelmesebb, vagy magát azok közé besorolni akaró brit fiatalnak.

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok kavarognak a fejemben Mlle Caro és Franck Garcia legújabb nagylemezének hallgatása során, de sajnos annyira jellegtelen mindegyik szám, hogy nyugodtan feleleveníthetem magamban az egész kilencvenes éveket ötven percen át, a Left egy pillanatra nem tud kizökkenteni a gondolatfolyamból. Pedig nem lenne rossz a kedves gitározásból és deep house-os alapokból megszülető hangzás, de valami okból kifolyólag egyszer sem képes elkapni a tekintetemet, és azt mondani, hogy figyelj már rám végre, mert valami fontosat akarok mondani neked. Akárhogy gondolkodom, egyetlen számot sem tudok kiemelni a Leftről, pedig meghallgattam vagy tízszer. Talán a szolídra vett dalszövegekkel van a baj, vagy talán azzal, hogy a kilencvenes éveknek már rég vége, de még akkoriban is ennél sokkal markánsabb és ötletesebb zenék jelentették az alternatívot, gondolok ekkor akár Beth Ortonra, akár a Chemical Brothersre. Mondjuk sokat amúgy sem vártam egy olyan duótól, akikből két évvel ezelőtt is csak egy Radio Slave remix tudta kihozni a legjobbat.

Reklámok
Mlle Caro & Franck Garcia – Left

Mlle Caro & Franck Garcia – Left” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. bár alapvetően igaz amit írtál, a buzzin fly szerintem valamennyire haladt a korral, volt pár egészen érdekes és aktuális megjelenés. pl stimming legfinomabb száma (kleine nachtmusik), vagy a guinea pig ben wattól.

    viszont ami nekem a buzzin flyról elsőként eszembe jut, az a borító, és ebben is elmarad a szokásos színvonaltól :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s