Oneman – Rinse 11

Oneman

Rinse 11

(Rinse; 2010)

Értékelés: 7,2

 

 

 

Mitől lesz jó egy dj mix? Alighanem mindenki mást mond, annyiféle szempontot lehet figyelembe venni. Például vannak, akiknek a tűéles keverések és a precízen felépített ív a legfontosabb, de nem árt, ha hallhatnak exkluzív, vadonatúj zenéket is a szettben. Ezzel szemben másokat nem érdekel semmi, csak önfeledten táncolni szeretnének órákon keresztül egy jó szelekcióra. A streathami Oneman az utóbbiaknak kedvez a Rinse összeállításán: egészséges arányban vegyíti a garage-t, dubstepet és UK funkyt hatvanhét percben, rengeteg klasszikust felvonultatva és igazi házibuli hangulatot teremtve.

Oneman nem az az ember, akit a vállán hordhatna és éltethetne a sajtó. Nem ír zenéket, és nem is akar jelenleg ezzel foglalkozni, ráadásul a színtér nagy szerzőivel és lemezlovasaival sem barátkozik csak azért, hogy folyamatosan a legújabb és legizgalmasabb megjelenéseket pörgethesse. A szettjeinek különleges, kortalan hangulata van, ugyanis mindig klasszikus darabokat ütköztet újabbakkal, valamilyen fura értelemben versenyeztetve, vagy tesztelve őket. Akinek ez a koncepció fekszik, az nem fog csalódni a Rinse 11-ben: Oneman a UK bass szcéna legnagyobb művészeinek ismertebb munkáit rakosgatja egymás után piszkosul jó ízléssel. Hihetetlen sebességet produkál, sokszor két percen belül keveri az újabb és újabb számokat, minek eredményeként nagyon kevés az olyan rész, amikor ténylegesen csak egy felvétel szól.

A Rinse 11 emiatt nem egyszer tűnik kaotikusnak, esetleg zsúfoltnak, de nem válik kárára. Oneman jó dj ahhoz, hogy ezeket a hibákat elkerülje; nagyon érzi, mikor kell három-négy percre lelassítani a sodrást Geeneus-, Martyn- és Joy Orbison-féle örökzöldekkel. A végeredmény tipikusan az a mix, ami zseniálisan összegez egy adott zenei periódust, és bár emiatt valószínűleg egy-két éven belül veszít a varázsából és frissítésre szorul majd, de Oneman személyében úgy tűnik, megtaláltuk az embert erre a feladatra. Az utóbbi időkben remekel a Rinse: lehet, hogy lassan a Fabric kistestvérének, netán földalatti megfelelőjének tekinthetjük?

Reklámok
Oneman – Rinse 11

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s