Ben Klock – Berghain 04

Ben Klock

Berghain 04

(Ostgut Ton; 2010)

Értékelés: 5,7

 

 

 

Berghain soundként azonosítják az emberek azt a hangzást, amit az Ostgut Ton kiadó és a körülötte összegyűlt művészek alkotnak. Ez nagyjából annyit jelent, ha olyan előadókat veszünk figyelembe, mint Marcel Dettmann, Norman Nodge, vagy Ben Klock, hogy szeretnek intenzív, súlyos dobbasszusokkal kísérletezni bizonyos fokú faragatlanság és sötét hangulat kíséretével. Ben Klock tavaly ezt már bizonyította is, a One című albuma nem csak az egyik legjobb meghatározása a Berghain soundnak, de 2009 egyik legjobb kiadványa is egyben, mi is nagyon szerettük. S emiatt nagyon vártuk a Berlinben élő szerző legújabb megjelenését, a Berghain 04-t, ami végre a lemezlovasi oldalát is bemutatja nekünk.

Noha a mix igazán impozáns szerzői listát vonultat fel, egy hallgatás után könnyedén megállapítható, hogy Klock nem a hajnali hármas arcával jelentkezik, a tempó inkább klubon kívüli hallgatást sugall. Nem gyors mix a Berghain 04, és az igazat megvallva, valami nagyon is hiányzik belőle: DVS1 finom minimaltechnója után mintha parttalanul sodródna a hallgató különböző birodalmakban, melankólikus dubstep találkozik funky house zenével, így egyszer az elménket, másszor a testünket köti le a szelekció, de nem úgy, hogy kiegészítenék egymást. Egyik téren sem ér célba a Berghain 04, mindig pont akkor húzza meg jobban az iramot, amikor már ellazulnánk némi hipnotikus technóra, és ennek analógiájára pont akkor lassul be, amikor már végre elkezdenénk hevesen bólogatni.

Klock valami nagyon különlegeset akart csinálni, olyat, amit eddig még nem kaphattak meg tőle a rajongók, de a Berghain 04 jobbára csak rendkívül személytelen, ahelyett, hogy színesítené a szerző repertoárját. Hiába Klock mixelte, erre nem fogunk rájönni soha, ha nem nézzük meg a borítót. S ugyan tagadhatatlan, hogy vannak rajta jó számok, de ezek legtöbbje annyira kilóg az ívből, hogy egy-két alkalom után többször nehéz vágyni rájuk.

Reklámok
Ben Klock – Berghain 04

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s