Damian Lazarus – Fabric 54

Damian Lazarus

Fabric 54

(Fabric; 2010)

Értékelés: 6,5

 

 

 

Damian Lazarusról egykoron azt írta a DJ Mag, hogy ő játssza a legjobb underground zenéket kerek e világon, ennek azonban immáron hat éve, és azóta emberünk nem tett le valami sokat az asztalra. Volt ugyan pár hivatalos mixlemeze, de ezek zömmel kimerültek egy-egy kiadó aktuális katalógusának bemutatásában, illetve tavaly szerzői albummal is próbálkozott, amin ugyan voltak jó pillanatok, ám összességében a felejthető kategóriában végezte. Lazarus utóbbi éveiről sokat elmond, hogy a Fabric 54 az első koncept klubzenei mixe a 2006-os Get Lost óta (mielőtt bárki elkezdene kötekedni: igen, 2008-ban volt egy másfajta koncept mixlemeze is, ellenben csúnyán leszerepelt vele), úgyhogy akármilyen szempontból nézzük, ez óriási lehetőség volt neki a visszatérésre. Érthető is, hogy a londoni klubnak készített összeállítás nem egy sima partimix, hanem próbál úgymond “művészi hatásokkal” fokozni, ám végül pont ezáltal lesz középszerű.

Az indulás nehézkes, Four Tet Love Cryját pont a közepénél lehúzni és egy Appleblim & Ramadanman-számot rákeverni minimum aggályos. Ezután viszont megtalálja a kijelölt útvonalat a mix, és van egy igen jó félórás rész benne. A számlista is parádés, Lazarus többek közt Kenny Larkint, Swayzaket, Roskát és The Mole-t kever egymás után, a UK funky nagymester zenéje esélyes a szett legjobb választásának. A hangulat leginkább egy ízléses warm-up műsorhoz hasonlítható, remek bárzenék váltják egymást, és meg is érik a pillanat, amikor emberünk átvezethetné az egészet valami sokkal táncosabb, pörgősebb dologba. Ekkor viszont úgy dönt, hogy inkább visszavesz a tempóból és az elmének zenél, ezzel azonban nem csak mi ülünk le, hanem maga a szett is. Lazarusról főleg az derült ki mostanra, hogy remek lemezlovas; minden buliban feltalálja magát, álljon be a pultba bárki előtt, vagy után. Művészként gondolkodni viszont nem tud. Vagy az ötletei nem jók, vagy a megvalósítása hagy nem kevés kívánni valót maga után. A Fabric 54-gyel is e csapdákba esik, amint a tánctérről a hálószobába fordítja az ívet. A végeredmény azért így sem vészes, de az idei Fabric felhozatalban mindegyikkel szemben alulmarad.

Reklámok
Damian Lazarus – Fabric 54

Damian Lazarus – Fabric 54” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Szkítör szerint:

    huh, a bevezetőben több osztás el se fért volna. Mondjuk a Smoke the monsters out és a Sci-Fi Lo-Fi se volt egy világmegváltás de annyira rossznak se nevezném azért őket. (ezt az új mixet még nem hallottam viszont a 15-ös lazpod-on baromi jó zenéket válogatott össze).
    Mondjuk azt hogy mennyire underground zenéket játszik tényleg jó lenne egyszer lecsekkolni, mert idén erre nálunk nem sok lehetőség volt (nyáron ugye elmaradt, pár hete meg vagy össz-vissz 2 órát zenélhetett a hajón, de a lenti csúszás miatt sokat abból sem lehetett elkapni).

    Egyébként ha már szóba került a sci-fi, vajon mi lehet az olyan elfeledett mix-sorozatokkal, mint az At the Controls, Back to Mine, Coast 2 Coast, Sci-Fi Hi-Fi, Sci-Fi Lo-Fi?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s