Nyári kedvencek

Javában tombol a nyár – az elviselhetetlen hőség mellett elég egyértelmű bizonyíték az is, hogy már megint egy hónapja nem frissítettem a blogot -, az időm nagy részét pedig régebbi lemezek újbóli felfedezésével töltöm. Lehet, hogy lesz majd egy poszt arról is, hogy mik akadtak ismét a kezembe, és 3-5-10-stb. év elteltével izgalmasak tudtak-e maradni, de most mégis inkább arról írok, hogy a múlt kutatása közben mik azok az újdonságok, amik tartósan a lejátszási listámban tudtak maradni. Mivel lassan vége a júliusnak, kis túlzással akár a nyár legjobb lemezeinek is kikiálthatnám őket, legalábbis az augusztusi megjelenésekről úgysem fogom szeptember előtt eldönteni, hogy mennyire jók. Az alábbiakban olvasható lista nem lesz hosszú (senkinek nem akarom 5 percnél tovább rabolni az idejét), de hátha talál köztük olyat, ami kimaradt.

purl-stillpoint

Purl – Stillpoint (Silent Season)

Az utóbbi hetek legnagyobb kedvence, ez a lemez alighanem hosszú ideig velem marad még. Purl az utóbbi években számos gyönyörű és lebilincselő gyűjteményt írt már, én mégis úgy érzem, hogy a Silent Seasonhöz való visszatérésével ért most el egy komolyabb csúcspontot. Gyakorlatilag nincs olyan zene az albumon, amit unnék, pedig már legalább tizenötször meghallgattam, az első pillanattól fogva megragad és nem ereszt el. Ilyen a kortalan dub techno, ami a közhiedelemmel ellentétben sosem szűnt meg létezni.

Stream és vásárlás a Bandcampen


the-orb-moonbuilding-2703-ad

The Orb – Moonbuilding 2703 AD (Kompakt)

Azt hiszem a The Orb irányába történő rajongásomat immáron korszakosnak lehet nevezni, ettől független pár évvel ezelőtt kénytelen voltam belátni, hogy Pattersonékból kiveszett a progresszivitás, s bár ennek ellenére is csináltak számomra még jó dolgokat (tudom, hogy ciki, de én a The Dreamet szerettem), de eltűnt belőlük az, amiért anno megszerettem őket. Ezért szerepel most itt ennek a lemeznek az ajánlója: a Moonbuilding 2703 AD – figyelem, megkockáztatom!! – a legjobb The Orb-album ebben az évezredben. Imádom a játékosságát, az összeszedettségét, az ötletességét és a hangzásvilágát, igazi posztmodern sci-fi, amiért egy magamfajta ember csak rajongani tud. Szerencsésen be tudtam szerezni a 3LP-s limitált kiadást, a bónusz lemez is hibátlan.

Kompakt webshop


acronym-june

Acronym – June (Northern Electronics)

Őszintén bevallom, nem tudom ki rejtőzik az Acronym név mögött, de már követem pár éve a megjelenéseit, és mindig úgy éreztem, hogy egy remek album biztosan van a művészben. Láss csodát, megjelent a June és minden vágyam teljesült: szép ambientekkel indít, majd a második felére nagymesterként hozza azt a hipnotikus-misztikus technót, amit egyébként az utóbbi időkben elárasztottak középszerűbbnél középszerűbb holmikkal és szinte teljesen érdektelenné vált. Ez az album a szabályt erősítő kivétel, érdemes hallgatni, toronymagasan kiemelkedik a kategóriájából.

Stream és vásárlás a Bandcampen


conforce-presentism

Conforce – Presentism (Delsin)

Conforce-ban mindig lehet bízni, és a holland szerző negyedszer sem okoz csalódást, úgyhogy most már ki merem jelenteni, hogy az elmúlt öt év egyik legnagyobb hatású techno szerzőjéről van szó, aki mindig képes megújulni, és elég bátor ahhoz, hogy elhagyja a járt utakat. A Presentism is más, mint az eddigi munkái, sokkal polírozottabb, van benne valami minimalista módon tudományos, de közben mégis megtartja a nehézsúlyú jellegét, ráadásul a végén mintha a Drexciya előtt tisztelegne, legalábbis olyan electrókkal zárja a lemezt, amikről csak a nagy klasszikusok juthatnak eszünkbe.

Delsin webshop

Reklámok
Nyári kedvencek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s